Tunnbrödbakning
Förra helgen hade vi det traditionella tunnbrödsbakningen i Studsviken. Men redan kvällen innan började arbetet. Jag och Markus har fått lära oss av hans Farmor Marine att baka. Nu har vi lärt oss alla moment och fått godkänt så nu var det dags för den sista och ganska viktiga kursen nämligen själva stöpningen
Det är Kornmjöls tunnbröd som vi bakar och i det ska det helst vara kornmjöl
Alva gillar att vara i Bagarstugan så nu fick hon gena lite i utbildningen och hamnade i stöpnings kursen. Det är detta som är äkta kunskaps överföring
Marine har bakat hela sitt liv så kunskaperna sitter liksom i ryggraden. Hon var glad att vi var med och lär oss.
Nästa dag var det dags för bakning. Nu har vi fått in en ny elev som fick börja i början med att göra ämnen. Det var Markus syster Anna.
Jag har blivit bra på att kavla och Anna gjorde ämnena lite för stora från början så vi fick svårt att få fjälen att räcka till
Sen var det dags för Anna och kavla
Man måste hålla tungan rätt i munnen för att få över kakan
Marine hjälper till där det behövs när vi får problem
Självklart var Alva med och bakade
Gemytligt
Brödet blev än en gång lyckat. Tack Marine för all hjälp och all kunskap du delar med till oss
eller vad tror du?
Trackback