Love mannen

Jag satt i bilen och funderade över samtal som jag hade med en kompis om karlar. vi satt och prtade om hur dröm mannen för henne såg ut. Hon beskrev då att den mannen skulle kunna backa en släpvagn, skjuta en älg, köra skoter och trivas bäst i ett par Skogs brallor typ Fjällräven.

Aha sa jag du vill ha en LOVE man.

En vad då? Frågade hon.

För att ni alla ska förstå så börjar jag att förklara att det handlar om en mössa och inte vilken mössa som helst utan en Love alpine mössa. Där av namnet. Det är inte engelskan kärleks ord jag menar utan mössans beteckning som just är love. Love mössan är stort utbredd bland renskötare och andra ute människor i norra Svergie. Jag kan inte uttala mig för det sydliga breddgraderna eftersom jag sällan besöker dessa. Även kvinnor och barn använder dess men det har jag iakttagit är mer sällan i offentliga sammanhang.

I varje fall så är en LOVE man en man som kan allt det där min vännina beskrev. Men sen finns det några under kategorier.

 Kategori 1 small
Han bor oftast i större städer som EX Umeå och har ett vanligt ganska välbetalt jobb och kan lika väl trivas på fester i kostym. Han gillar mer ute aktiviteter som skidåkning och bergsklättring och delar lika på föräldra ledigheten. Han kan skjuta och jagar en vecka om året och då mest för sällskapets skull. Han kör även skoter nån vecka med grabbarna varje år. Han kan backa en släpvagn men det tar en jävla tid. Eftersom han bor i stan kör han fyrhjulsdriven kombi typ v70. Han drömmer om att flytta till Åre för att kunna leva uteliv jämt. Han kommer alltid att vara hemma med dig på vardag kvällarna men helgerna vill han ut i naturen du får gärna följa med honom. Han kommer att komma ihåg din födelsedag och er bröllopsdag. Han har dessutom planerat något romatiskt åt dig

Kategori 2 Medium
Han lever oftast på mindre orter typ Vännäs. Han jobbar oftast som lastbils åkare. Kan väl tänka sig att gå på fest
i byxor som inte är jeans. För honom är skotern livsviktigt. han börjar rusa upp ur sängen redan i början på september för att se om snön kommit. Han jagar under hösten bara för att det inte går att köra skoter. att backa en släpvagn kan han men han hoppar hellre med skotern upp på släpet än backa det lägligt. Han kör fyrhjulsdrivna bilar av modellen större typ suv för att kunna dra det gigantiska 4P släpet upp till fjällen. Han drömmer om att flytta till ett land med evig snö och få betalt för att köra skoter året om.  Medium varianten kan även han allt det där men glöm att du ser honom när snön kommit. Han kommer knappast att vara hemma på kvällarna under vintern och på helgerna drar han till fjälls för skoterkörning. Barnen kan han ta hand om bara det inte är skoter före. Enda sättet att få följa med är om du har egen skoter och kan köra bra själv. För dubbel dyna kommer han aldrig att skaffa. Fyller du år när det är skoterföre kan du glömma allt vad planerade överaskning. Du lär möjligtvis få något från närmsta skoter affär eftersom han behövde en ny variatorrem.

Kategori 3 Large
Bor på glesbygd. han kan väl tänkas gå på fest i jeans. Den här mannen jobbar antagligtvis med röjning eller skogsmaskin förare om man inte har nog mycket skog för att kunna leva på bara den. Skotern använder han för att ta hem ved med och ta sig på nån sjö för att fiska. Han börjar vanka oroligt hemma i slutet på juli i väntan på jakten. Älghundarna är hans stora hobby. När väl jakten börjar jagar han allt som är lovligt fram tills alla jakt tider är slut. Han jobbar med röjning för att kunna vara ledig så mycket som möjligt under höst och vinter. Backa en släpvagn är ingen konst alls. Han har oftast två bilar. En bil han har som vardags bil typ en kombi och en jakt bil som naturligtvis är fyrhjulsdriven. Skulle han planera så pass dåligt att ni ska ha barn mitt i jakten skickar han dig med en taxi och en komradio så att han kan jaga tills det verkligen är dags. han kommer att vara hemma på kvällarna eftersom det är för mörkt att jaga med i dagsljus är det svårt att få se honom under jakt säsong om du inte följer med på pass. Men då får du för guds skull inte prata. Fyller du år under jakt säsong så får du en bukett blåbärsris och en ny skjuten tjäder i famnen

Kategori 4 Xlarge
Bor på minst två ställen men mest troligt hos mamma. Han tar på sig klättermus brallorna när han ska på fest. Hans jobb är renskötsel. Skoter kör han oavsett om det finns snö eller ej bara det går framåt bakom renarna. Den här mannen ser du om du har tur vid jul och midsommar om det inte råkar vara något renarbete eller älgjakt. När det är lugnt med renarbete så passar han på att röja för att kunna ha råd med mer maskiner eftersom dessa sälln håller mer än två år. Släpvagnen sitter liksom fast monterad på bilen och han räknar med att du ska kunna backa den. Han kör oftas pickups eller transporter. När han är hemma kan man säkert aldrig säga, frågar du så säger han att han är hemma på en stund vilket i hans värld kan vara 12 timmar senare. bästa sättet att få umgås med honom är att ta jägar examen och lära dig ro en båt så att ni kan fiska och jaga tillsammans. När han ska hämta på dagis kommer personlen att ringa dig vid 18.30 och fundera om det är nån som ska hämta ungarna. Bästa sättet för att få umgås med honom är att ta jägar examen och vara en stark roddare eller varför inte ta på dig röjsågen. Men glöm inte att ta med barnen för du vet ju aldrig när ni kommer att komma hem igen. Har du tur kommer han att bli påmind av någon om din födelsedag och då får du en love mössa eftersom han har fler på lager i bilen. Vill du ha något annat får du köpa det själv och slå in det för att sen tala om för honom vart det är och vilken dag det ska ges.

Japp det är min sammanfattning över love mannen. Grovt generaliserad men ändock väldigt sann :)

För er som inte vet hur en love mössa ser ut så kan ni gå in HÄR och kolla


Och för er som funderar över den konstiga tiden för detta inlägg så är ju jag en love kvinna som just kommit hem från skiljning och behövde varva ner med lite skrivande

Badbus


Önske drömmenAlva fick provköra miniskoter hos några kompisar. Tror ni det är lite tjatigt här hemma nu :)

Första turen utanför valp lådanGolvet var halt tyckte småttingarna

Det ska börjas i tidKolla in nappen på lill grabben Nils-Isak. Det är Jööne Neila som handlat

RSS 2.0