Dator krasch

Kommer inte att kunna blogga ordentligt på ett tag. Vår dator har gett upp slutgiltigt. Tänker vänta till mellan dagarna innan vi köper en ny för att se om det blir någon rea på dom. Veckan som kommer ska vi renovera över våningen så vi kommer att ha fullt upp.

6 Månader

av saknad sorg och längtan. Det gör fortfarande ont men inte lika svidande.

Älskade syster


Norge

Har verkligen super dejligt her i norge. Myser med lilla kusinen och shoppar med stora kusinen. Har verkligen haft shopping hær. Jag har køpt klæder till mig sjælv och till tjejerna.

Var en vældigt bra ide att åka hit och få en andnings paus innan man kommer hem.Men nu længtar jag verkligen efter Nita. Kænns jækligt længet till måndag då jag kan åka och rida.

men snart ær vi hemma

Jag tar en avstickare innan jag kommer hem

Japp jag tar genvägen över Norge med tjejerna. Ska dit och mysa med min lilla kusin innan han blir stor nog att komma med bussen själv till oss.Beräknar att vara hemma senast Söndag.

Skiljning och lastning


pappa är lite tröttmmm surved när den är som bästväntan på mer renar


Erik i lastbilenstilstudie av neila i lastbilen


Ren bilderSkiljning i bodefors

farsdagstårtaJag och alva hjälptes åt att göra tårtan. Askarna hade dom gjort på dagis. I hade dom lagt halsbans som dom gjort

renskötar livet är hårt

Farbror p tappade sina hundar i dag och dom rev lilleman och glufsglufs så illa att vi var tvungen att att bort dom. Jaja sa alva det kan ju bli så ibland men det är mest synd om M som har jobbat hårt med sin ren i snart 1 år

Men så är livet hårt och skoningslöst.

Skiljning

JA det brukar väl vara så att först händer inget sen händer inget och sen händer allt samtidigt. Kom hem i natt vid 4 tiden efter en långdragen skiljning hos vaptsen, Nu har jag just ätit frukost och är på väg på skiljning hos vardofjäll. förhoppningsvis blir det inte natt mangling där. I morgon blir det skiljning hos oss och vi gillar att hålla på hela nätterna. Vi är liksom kända för det så jag antar att det knappast blir någon förändring.

Barnen är på dagis under veckorna. Personalen har ordnat aå att dom får äta middag där när vi skiljer. Det under lättar verkligen mitt liv under dessa perioder.

 

Denna eviga väntan

Vi väntar på bättre väder för att kunna få in dom renar som är kvar på Marsfjäll. Jag har typ väntat i två veckor nu. jag tar mig liksom inte riktigt för att göra något. Så dagarna går mest åt att vänta på nyheter från fjälls. Jag har har varit på skiljning i grann gruppen och sen har jag hunnit rida på vickans häst två gånger.

Barnen har fått brev i dag från dagiset i hemling. Dom blev jätte glada och började längta ner till kompisarna där. Så i kväll har vi gjort berv som vi ska skicka ner till dom. Lilly har i och försig tjatat om smilla i felra veckor men nu började alva tjata om felicia också så snart ger vi bara upp och åker ner en sväng om det inte händer något. 

Voukarn

I dag tog vi en tur till sigvard i voukarn. Sigvard är 84 år och bor helt ensam i voukarn. Det ligger ca 12 km rätt in i fjället i väglöst land.


Daniel, kajsa och andreas


Sigvard
Jag passade på att klippa honom.Det blev lite hakkigt men han var nöjd
Sigvards stuga
Klemmet

Neila

KajsaDet hann bli lite mörkt innan vi var nere i dalen igen

Jag och liva myser


Kajsas kille andreas provar hennes löparbyxor från tidigt 90 tal inte så snyggt


Renbilder

Fick några nya bilder av magnus ström. Han har väldigt många fina bilder på sin sida jag har en länk här på min blogg dit.

Jag tycker att han har lyckats fånga farten i gärdet.

Utmaningen

De regler som gäller är :
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte
att lägga in dessa regler i inlägget. 
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna
deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att
lämna en kommentar på deras bloggar.

1 jag är jäkligt rädd för  stora långa(Minst 190 Cm) och samtidigt kraftiga människor.Det rycker i benen och jag vill bara springa i väg när jag träffar sånna.

2 jag får ibland kontakt med mina och andras "hjälpare"

3 jag önskar att jag fixade till mig oftare med smink och hår

4 Jag är som en lejonhona runt mina barn och min familj om något skulle skada dom skulle jag kunna gå genom eld för dom.

5 jag hatar kedjemail och sms men är sjukt vidskeplig så jag måste full följa dom

6 jag har blivit mörkrädd sen karro dog och gillar inte alls att vara ensam hemma utan cora skulle jag nog låsa in mig vid mörkrets inbrott.

7 Jag skulle vilja skjuta en björn


http://www.josefingardestrom.blogg.se

Jenny http://www.frusahlen.blogg.se/

Märta lindqvist http://www.branasvedjan.dinstudio.se/

Vårt nya husdjur lilleman

Vi har tagit en renkalv som alva ska tämja i vinter. Vi kallar den än så länge lilleman. Just nu är han med kusin mattias tam ren som vi kallar glufs glufs. Mattias har inte gett honom något namn än. Han är helt galen i mossa. När vi kommer med maten klättrar han nästan på oss.


Hemma i kittelfjäll

Glufs glufs kollar så att alva inte gömt någon mossa i nacken


Lilleman är lite mer avvaktande


Här skulle glufs glufs kolla in kameran så att det inte var gömd någon mat där heller


Lilleman

Ransarvika

I dag for jag och Daniel till ransarvika och öppnade upp hagarna så att dom renar som finns kvar väster ut kan ta sig vidare ner mot nästa skiljningsanläggning. Det var tänkt att barnen skulle med men dom vägrade.Alva åkte till Olov-daniel och lilly ville vara hemma med aajja och anna-sara. Dom har som lärt sig att det gäller att stanna hemma om man har möjlighet för det kan både bli kallt och vara utan mat när vi drar iväg. Vi som tänkte att i dag är en bra dag att ta med barnen för vi hade bara lite små göra typ att öppna hålen och ta ihop några vävar. Men dom var som sagt inte alls med på noterna trots att daniel talade om att han packat en jätte god matsäck. Så vi fick åka själva med Cora och tira som följe slagare.

Vi matade alvas blivande tam ren i gielas. Vi tog den i förr går och den äter redan ur handen på oss. den lär nog kunna bli jätte tam i vinter.


Cora den lilla knäppisen tog ett bad fast det var -12Tira gillar verkligen att åka fyrhjuling. Hon tar cansen så fort hon kan


Det var lite kallt att åka hjuling så jag pälsade på mig ordentligt


Husse är bäst så enkelt är det


Cora gick för första gången över läskiga bron i gielas


På väg hem från vika


RSS 2.0