Och nu då......

Vad tusan ska hända nu då när jag gått ur skolan är min största fundering just nu. jag menar det senaste ett och halv året har jag ju varit fullständigt upptagen med att plugga. men nu börjar det närma sig slutet både skrämmande och spännande.

Har skickat iväg en massa arbetsansökningar lite varstans i inlandet och kusten. vill helst jobba natt och absolut mest av allt skulle jag vilja jobba på en mindre sjukstuga där arbetet blir omväxlande.

Den som lever får se vad som händer :)

men lite läskigt känns det allt.


Konsten att överleva ett barnkalas..

För att allt ska gå smidigt bör du kolla av denna check lista innan du sätter i gång..

1 Barn

För att ett barnkalas ska bli riktigt bra bör du för det första ha tillgång till barn. Utan barn inget barnkalas så enkelt är det. Har du inga egna gnottar kan du ju alltid låna några. Jag menar om du nu är lagd åt det självplågande hållet och nu nödvändigtvis vill ha ett barnkalas så bör det ju finnas barn där.

2 lokal

Ett kalas behöver en adress så enkelt är det för vart tusan ska annars de andra lyckliga föräldrarna lämna sina små telingar. De flesta föräldrar väljer av någon outgrundlig anledning sitt eget hem för denna tillställning. Detta kan i de flesta fall vara ett smart val, jag menar om du nu har en kostnadsfri lokal varför inte använda denna. Nackdelarna är tyvärr ganska många med detta val eftersom du tvingas städa två gånger, du riskerar att få dina prylar total förstörda och andra föräldrars nyfikna blickar stryka över dina billiga ikea möbler och orenoverade hem. Välj därför med fördel en hyrd lokal med städning som ingår i priset. Glöm inte att kolla om eventuella trasiga saker måste betals eller om detta ingår i priset.

3 inbjudan 

När du nu har barn att fira och lokal att vara i bör du bjuda in andra barn som kan deltaga i kalaset. För att dessa ens ska dyka upp bör du skicka ut en inbjudan. Om du inte har som plan att bjuda hela dagisgruppen/ klassen bör du inte dela ut detta på skolan då de som inte fått en inbjudan kommer att bli ledsna och ledsna barn ger dåligt samvete. Välj då i stället den gamla hederliga postgången eller ännu bättre mejl om du vill begränsa antalet kalas deltagare. OBS glöm inte att skriva tid och datum, för att undgå övernattande barn så bör du sätta en sluttid på kalaset.
 
4 förtäring

Nu börjar du ha grunderna för kalaset färdigt så nu är det lite små saker kvar att ordna. Det tillhör god sedvänja att bjuda på något på kalas. Vill man göra det enkelt så kan man alltid ringa närliggande bageri och beställa en flashig tårta och därmed bespara dig en massa stress natten innan kalaset. Eftersom det antagligen är då du har tid att baka. Men för den händige finns ju alltid alternativet att baka och fixa. För den som känner att man vill framstå som lite lagom hemmafru aktig finns ju alltid glass med diverse tillbehör. Oftast det mest uppskattade bjudfikat hos ungar konstigt nog.

5 läsk och godis

Detta är ju en av anledningarna till att ungar blir galet stojjiga eftersom sockret förvandlar den mest timida till en väggklättrande vettvilling. Men ett kalas är ett kalas. För att själv slippa det mesta stojjet rekomenderas att godis påsar delas ut vid hemfärd. På detta sätt slipper du även slagsmålen och gråten kring sammanblandade påsar. Läsk eller saft är tyvärr svåra att manövrera sig undan. 

6 lekar och underhållning

Detta är för det mesta helt onödigt arbete eftersom ungarna helst vill leka och stojja runt. Men man kan ju alltid försöka organisera denna skrikande , gastande massa av barn och låta dem leta reda på sitt godis med hjälp av ledtrådar. Tävlingra bör undvikas eftersom de flesta småglin har en tendens till att vara otroligt dåliga förlorare vilket ofta leder till gråt och tandagnissel. och som vi redan tagit upp ger gråt dåligt samvete. Tävlingar kan även vara stubinen till gängliknande kravall slagsmål med dig själv i skottlinjen som medlare. Jag menar om man inte lyckats medla fred i Gasa bör man nog inte ens försöka medla fred mellan ett gäng vildsinta 5 åringar.

7 kalasdagen

Så är den nu här dagen D. Kliv upp, stressa runt, försök att hålla alla ungar levande under tiden de bevistar kalaset. Skicka hem rätt ungar med rätt föräldrar. Och börja sen röja upp i förödelsen. KLART
 
Komihåg att som tur är fyller barn bara år en gång per år.
RSS 2.0