Alva

Min älskade unge saknar sin moster så jätte mycket. Det märks inte hela tiden utan det kommer och går. Mest när hon ska sova.

Jag måste be Nille skicka ner något från karro alva säger att hon skulle vilja ha något som är hennes och sova med. Förut hade hon hennes houdini tröja men den har försvunnit.


Det märks också på henne att hon är mer mammig och kommer hela tiden över till oss på natten. Det kan ibland kännas jätte jobbigt när hon vill vara när hela tiden men också skönt. Jobbigt för att jag själv behöver få vara i fred och läka men samtidigt gör hon det lättare att gå framåt.

Jag blir så arg på Karro för alvas skull. Jag försöker att förklara men hur ska jag förklara när jag själv knappt kan förklara för mig själv?

Alva och karro har sen alva föddes varit väldigt nära varandra. När Karro varit på samma ställe som Alva har dom alltid sovit med varandra och varit tillsammans jämt.

Min lilla unge saknar henne så mycket och jag kan inte mildra hennes saknad.

Hon säger att hon vet att karro alltid kommer att vara nära henne och att hon jämt finns runt henne.


Mini semester

 Ihelgen har vi varit på en mini semester först på lördag åkte vi till Holm där familjen Karlsson bor där var det grillning och sen badning i Pärmsjön. På söndag åkte vi ner till Övik och kollade in ostindienskeppet Gotheborg. här kommer lite bilder över vår mini semesteralva och Lilly vid Pärmsjön


lilly, lars, tommy  och DanielKlas och Tommy

Mariana och TommyLoveLilly och KarlssonMamma mysäntligen en bild på Lilly där hon är glad visseligen på väg ur bild"playa" PärmsjönOstindien fartyget gotheborgMina egna små sjörövareAlva tyckte att vi skulle ha en sån här hemma och bara skjuta litekapten själv
blandat från studsviken

Vi körde ner från kittelfjäll på måndag morgon så att vi skulle hinna Åsele marknad. alva hade typ tjatat om denna marknad så vi höll på att bli galna. som tur var hade jag kusin Olov-Daniel på plats så han övertog allt karusell åkande och sockervadds ätande och för det är jag evigt tacksam. alva var hel nöjd. Värre var det med Lilly hon hade bestämt att hon skulle ha en "skopis" som nils-emanuel hade. Vi letade genom hela marknaden utan att hitta någon skopis och tro inte att det dög med vilken skopis som helst nej det skulle vara rätt. Till sist kom vi överrens om att jag skulle köpa en sån i övik och då blev hon nöjdÅsele marknad.Äntligen hemmaNär vi kom hem var vi och hämtade  mini fyrhjulinigen som varit på lagning. Det är inte tyst länge i studsvken nu för tiden.


"Våra" får som blir vallade av tira dom är klippt nu mer. det tog mig bara 2 timmar att klippa men typ 1 timme med skrubb i duschen för att få bort ull doften från kroppen.medans vi har varit borta har dom lärt sig att hoppa över stängslet . baggen är väldigt sällskaps sjuk. Han kommer typ in i köket flera gånger per dag om vi glömmer att stänga dörren, den här gången tog han sig bara upp på bron.


Daniel hjälpte Markus att fälla ner en gammal rönn.Jag och Corasen har vi den moderna renskötaren som råkade tvätta sin fyrhjuling för hårt.

Lite bilder

Har lite svårt att komma i på min dator den krånglar "na jävulst"

Men vi har i allafall kommit ner till studsviken och hunnit vara här en vecka. Jag tänkte lägga upp lite nya bilder men min dator har ingen lust med det. Så här kommer lite äldre bilderOlivia i ransarviken
en väldigt trött Olivia på väg hem från kalvmärkningen
Sen var vi och fiskade i sel sjön. Lilly och nils-emanuel samspråkar om vad vet vi inteLilly lyckades söva ner nils-emanuelsen försvann det fina vädret
det är inte roligt att vara liten när det regnarInte hund hellerJag kan lugnt säga att inte jag heller tyckte att det var så muntertSen måste vi bara föreviga den berömda soppåsen som åkt ända från tromsö via kiruna och Gardvik för att till sist hamna i Kittelfjäll. snacka om berest.

det bidde ingen kalvmärkning

Var ner till Nästansjö eller som dom infödda säger "almost lake".Men renarna som varit synliga i morse behagade inte infinna sig.

Har varit i Gardvik några dagar. När jag kommer till mamma blir jag så himla trött. Jag slappnar antagligen helt av och blir helt däckad.

Vi var till mormor. Det är så himla tråkigt att se henne. Hon är så himla liten och väldigt tunn. Hon minns inte oss alls. Det är så orättvist att vissa ska måsta leva och bli en spilra av sig själv. Medans andra dör på tok för tidigt.


Jag var aldrig till Karros grav. Det är så konstigt jag känner inget behov av det. Hon finns ju inte där ändå.

Skulle försöka lägga upp lite bilder men det verkar inte vilja fungera. Jag gör ett försök till sen ger jag upp

Karro
Vi fick svaren från obduktonen på lilla syster. Hon hade tagit sömn medecin och sen lagt sig bredvid sin älskade nille där hon var trygg och somnat in där. Det var ju det vi i princip visste men nu vet vi det helt säkert. Hon hade ingen alkohol i kroppen. Det kändes jätte skönt att veta att hon själv hade gjort ett val som inte var grundat på alko dimma.

Det har gått bra nu några dagar men ibland när jag sitter i bilen och kommer på mig själv med att försöka ringa henne gör det så förbannat ont. Jag vet att det kommer att rivas upp igen och igen och för varje gång kommer det att göra mindre ont.

När jag var på väg hem från Gardvik fick jag en sån stark känsla av att hon satt bredvid mig som så många andra gånger vi varit på väg någonstans. Jag tittade inte bredvid mig utan bara njöt av stunden av en dröm att hon fanns nära mig.

Älskade syster jag vet att du finns runt oss och vakar över oss. Tack för den korta tid vi fått tillsammans. Den tiden kommer jag alltid att spara i mitt hjärta.


har varit för trött för att skriva

Har varit i gång i flera dagar med kalvmärkning och lite fiske. Tyvärr har jag inte orkat lägga upp bilder eller skriva. Men nu kommer det lite bilder i allafall
På söndag kväll kom familjen Karlsson upp från Holm. Deras älsta dotter Olivia kommer Att vara med oss några veckor. Vi har hunnit fiska med dom och sen har dom följt med oss på kalvmärkning.

I Fredags började pappas hundar att slås. Och med min vanliga tur så hade jag min arm i mellan sånu har jag en snygg svullnad och jävligt ont i den.

Johan lyckades krascha med motorcyckeln så han har en snygg svullnad på sin fot och kan inte riktigt gå på den.

Mamma kom ner till Gardvik i fredags så jag skjutsade barnen dit. Dom är ungefär lika trötta som jag så hade dom fortsatt att följa med hade vi antagligen bara bråkat.
När vi var på väg att fiska passade vi på att rida en sväng. Så nu finns det bild bevis på att daniel har suttit på en häst. det är Nisse han rider." min häst"

Vickan på selsjön


selsjön


På väg upp till kalvmärkning. Klas , alva och ErikLilly


Mys pys i sovsäck. Alva , olov-daniel och lilly


Misslyckat nersövnings försök av Lilly

Vi gillar att eldaMonika och OliviaKajsaÄven jag är ganska trött

Jag stängde in Daniel i sovsäcken sen passade barnen på att trakassera honom . Där av det panik slagna uttrycket.

Lilly däckade på vägen ner i Monikas famnNy vaken Nils på sexhjulingen


Kalv märkning och slö dag

På fredagen hade jag en riktig slö dag. Barnen roade sig med resten av familjen och jag fick bara läsa och mysa med mig själv. Snacka om lyx.

Jag klippte lilly på eftermidaggen, det är verkligen en utmaning. Men jag blev själv väldigt nöjd.

Daniel var till fjälls först på en träningsrunda med hundarna och naturligvis skar Cora upp sin tass. Alltså är schäfrar mer ömtålig än andra hundra eller är det  bara jag som fått en oturs hund. Jag ringde vetrinären vi kom översens om att jag skulle vänta till måndag och fara till vilhelmina i stället för lycksele. Så nu har jag en halt, löpand Cora. Och jag som planerat att hon skulle få vara med till renarna och få riktig miljö träning. Men icke det.

Dom försökte få in renarna på fredag men lyckades inte. Men på lördag kväll gick det bättre så då bar det i väg till fjälls.

Jag visste att det skulle bli jobbigt första gången jag skulle märka karros kalv. Jag kan säga att jag stor grät så mycket att jag knappt kunde märka den. Det blir så jäkla verkligt när man gör såna saker som hon annars skulle varit med på. Älskade syster du saknas så mycket.

Lilly verkar inte gilla några djur. Hon tyckte att vi skulle släppa ut renarna och åka hem så att hon fick sova i sängen.Hm min uppfostran av renskötar unge verkar inte funka helt okej.

Men nu några kort

Johan på tränings turDaniel hade även han tränat


Lilly Ny klipptAction


Trött lappunge
på väg i säng


mys med mosterVarför kan hon inte vara normal nångång.Vårt "polackläger" som alla kallade det. Bara för att jag och vickan har två barn och inte är så himla organiserade
Grabbarna grusHela stranden full med folk nästan som ett beach partyJohan hade flugfiske kurs under kvällen han var ganska nöjd med deltagarna. Men sa sen att " äntligen är jag bäst på att kasta något här "Mys småttingarna

  Nils emanuel tröttnade i hagen


Hej då renarna nu ses vi till hösten

Sköna dagar

Nu har vi verkligen haft några sköna dagar med sov morgon, fiske och ridning. Jag har faktiskt mått riktigt bra. I dag var jag och daniel och köpte oss en egen utter. Det tog bara 5 år och nu saknar vi en båt. Alva tycker inte att fiske är särskilt roligt och lilly är paniskt rädd för fisken. Hon gall skriker i vild panik när vi väl får upp en fisk. Hon påstår att fiskorna ska stanna i vattnet.

I natt när vi skulle sova hade vi en sjungande dvärg i vår säng ( lilly ) vi ville läsa men hon bestämde att vi skulle sova så hon släckte lyset hela tiden. När jag låg där i mörkret började jag bara tok skratta och var tvungen att fråga Daniel om det var så här han tänkt att livet skulle se ut när jag hämtade honom när han muckade uppe i boden 2002. Vad då undrade han - jamen med en sjungande dvärg som bara sjöng tipp tapp och släckte ljuset. och att hon dessutom styr vårt liv med järn hand. Då blev han tvungen att skratta han med och konstatera att det var nog inte vad han trott.

Livet är egentligen ganska underligt man kan aldrig riktigt veta vad det har på lur åt en


Och nu några bilder.

sammanbiten far som verkligen försöker behärska sig från att inte kasta sina gnälliga ättlingar i sjön
Myggskydd på hög nivåvar är all fisk ?uttern"Ska inte fiskfan börja nappa snart"Vi fick i varje fall tvåom vi lämnar barnen hos johan på land då lär vi få lite fiske roJag hade det i varje fall riktigt braEn trött lilly 01.00
Fiskar johan hade glömt sina fiske drag som tur var hade Alfred en låda han fick lånaOch så lite hästar
Vi fick lov att ta till andra häst krafter för att transportera oss till stalletfatta hur stor margot är och där uppe ska jag sitta som inte ridit på ett halv år minstMen jag kom helskinad genom ridturen förutom mest troligt en massa träningsverk i morgonMargot var inte helt med på att bli fotad
Vi ängnade oss åt lite häst tvätt. Vickan och PK

Värsta martin timell

Ha jag och Daniel kan faktiskt bygga något. Vi har bygt en säng till lilly. Kanske inte så svårt säger ni. Men eftersom hela vårt hem här i kittelfjäll är på 20 kvm så är det en riktig utmaning för varje ny sak som man ska ha in dit. Vi har typ grunnat på detta säng bygge i typ 1 vecka eller rättare sagt jag funderat och daniel mest gruvat. Eftersom det i princip alltid är jag som kommer på saker som i min värld bara är att smälla upp så har det liksom blivit daniels jobb att gruva sig. Och dessutom så brukar vi bli stor tokiga på varandra direkt vi ska utföra några av mina projekt.

 Men i dag gick det hur bra som helst. Kanse för att jag insett mina begränsnigar och att Daniel insåg att det här projektet kanske är helt genomför bart. Så talla Lilly har en ny säng som går att fälla upp på dagarna.

Nu är det bara några hyllor som ska upp och en stege till alvas över slaf. Men det tror jag att jag berättar för honom i morgon först.

Vår villaKök och teve rum


Hallen mot sov rummet till höger har vi en liten toa och ett torkrumVårt sov rum rakt fram har ni dagens skapelse
Alvas rum eller vad man nu ska sägaJa som ni ser lever vi compakt living. Men hit är alla välkomna men man får nog vara beredd på att leva trångt. ( vi bor bredvid en stugby där vi kan låna en stuga för en billig peng om ni inte orkar leva i vår villa:)

RSS 2.0