Mina skidtjejerNär Alva och Lilly var och hälsade på hos Annika och karl-Alvin i helgen så fick de åka till backen. Alva började som tvååring att åka och vid tre kunde hon åka lift själv. Det var hennes gudmor som var idog och tränade med henne. Men nu har vi inte åkt på flera år, men tänka sig Alva kunde åka fortfarande. Lilly den stackaren har bara fått åka längdskidor men av ansikts uttrycket att döma så gillade hon slalom hel skarpt.Stallet i vindeln har den här minihästen som de också hann hälsa på.Och som en perfeckt avslutning på helgen i Granö fick Lilly prinsess smycken


Avslutnings anförande

Här kommer mitt avslutningsanförande i plenum :


För mig är plenum i Sundsvall lite speciellt.När sametinget var här 2008 var det nämligen  första gången jag gick upp i talarstolen i plenum. Och nu får jag för första gången avsluta ett plenum just här i Sundsvall.

Dessa dagar har varit mycket intressanta till trots av att debatterna ibland genomsyrats av olika viljor och olika framtids visioner. Men trots meningskiljaktigheter så finns det som jag ser det, ändå en liten vilja bland sametingets ledamöter att samarbeta och komma fram till gemensamma lösningar.  Det är politik. Det ska vara högt i taket, det skall vara dynamik i det samepolitiska arbetet, det leder till att vi gemensamt kan flytta fram våra positioner.

Min förhoppning är att sametingsledamöterna efter avslutat plenum i Sundsvall åker hem med den känslan att vårt uppdrag som sametingspolitiker, valda av folket är viktigt och att det arbete vi gör, de beslut vi tar utgör skillnad på både kort och lång sikt för de samiska folkets framtid.

Jag vill tacka kanslipersonalen för ert tålamod med oss politiker och ett stort  tack till tolkarna för väl utfört arbete under dessa dagar. Till sist vill vi från presidiet tacka alla sametingsledamöter för dessa plenumsdagar och önskar er alla en fin hemresa. Ha det gott så ses nästa gång i maj i Vålådalen till nya spännande förhandlingar.

Härmed förklarar jag det 55 plenumet i avslutatGamla minnen

är oftast roliga att titta tillbaka på. För ca ett år sedan fick jag ett brev av mamma som hon fyllt med gamla bilder som jag gjort när jag var 6 år.

Jag själv minns aldrig att jag gjort dem, men jag blev oerhört glad att mamma sparat detta.Jag passade på att scanna in dessa viktiga dokument för att de ska finnas kvar till eftervärlden

Hm

Nu sitter man här igen.

Alltså i vårt samiska folkvalda organs mötesplats. Plenum

Att sitta i flera dagar och lyssna och vara skärpt hela dagarna är verkligen en konst. Att ta beslut som ger konsekvenser för andra människor kan ibland kännas övermäktigt. Jag menar det är många som säger kloka saker och har åsikter sen ska lilla jag kunna gallra och komma fram till vad som kan tänkas vara bäst.

Inte alls lätt, rent ut sagt svårt.


yes yes

Jag har överlistat datorerna. Japp jag skriver datorerna eftersom det behövs två datorer, en extern hårddisk och två olika fotoprogram för att få allt att fungera. Men men nu ska ni få lite bilder från de två månderna som varit

Håll till godo ♥

Bröllop nr 4 2010

Ja vi hann faktiskt med fyra bröllop under 2010. Det sista var på annandagen. Det var min gymnasievän Marita som gifte sig med sin Mats. Ett överraskningsbröllop för släkten. De fick reda på att det skulle bli bröllop på julafton när alla samlats hemma hos Mats och Marita. Jag tillhörde en av de få som fått privileget att veta det innan. Hela familjen var med på detta bröllop i vilhelmina. Fest hölls sedan på Lilla hotellet och var jätte mysig och trevlig.
Min vackra vän Marita Edlund numera Eriksson

Renarna, en kärleksförklaringAllt jag vill och allt jag jobbar för är att få vara nära renen. Det är den som styr mitt liv och mina val. Den kärlek som jag hyser för detta djur är svår förklarat. Mycket har jag och kommer jag att få offra men allt är den värd.Tänk att jag fann en man som ville dela detta liv med mig.


Smyglånat

Lilly vet mycket väl att hon inte får låna min nya kamera. Men när moster Kajsa skulle vara barnvakt så blev det helt  plötsligt väldigt tyst i teverummet. Kajsa smög sig dit och hittade Lilly med min kamera. Lilly påstod att hon visst fick låna den men som tur var kajsa hård och skoningslös och tog av den lilla vilden kameran. Resultatet av smyglåningen får ni se här. Faktiskt ganska konstnärliga kort om ni frågar mig.


Lite naket
Bjuder jag på :)

Jaja Eva

Jag vet att jag inte har bloggat på länge men det har bara känts jobbigt.

Ni vet när man knappt har tid till att duscha hur ska man då ha tid att blogga. Jajaj ursäkter ursäkter. Men i går kväll fick jag mig en lite avhyvling av Eva och Annika att de var less att gå in och se samma gammla överskrift så nu kan ni ju roa er att titta på den här ett tag ;)

Satt och funderade på vad man ska skriva här det finns ju människor som skriver allt från måndags listor till drömmar ja ni vet allt.

Jag gillar ju att lägga upp kort men eftersom vår dator bestämt sig för att inte fatta att den är en dator och ska kunna ta emot bilder så får det väl ligga lite på is ett tag antar jag. För ser ni den striden är dömd att misslyckas för mig

Så jag tänkte så här att jag kanske ska skriva om saker som jag gjort under vecka som inte varit helt genomtänkta jag kanske helt enkelt väldigt obra helt enkelt. Jag orkar inte vara så jävla positiv hela tiden.

Så denna veckas obra är:

Kliva av hästen med huvudet före

Japp detta lyckade jag med i och försig förra veckan men vi kan ju ta den som en obra början.

Nackdelar med att kliva av med huvudet före är relativt många. Man blir jävligt yr och vill helst kräkas och det är ju ganska äckligt såvida man inte först ätit alhgrens bilar för dom är faktist rätt okej att spy upp. Ja det var ju en liten parantes.

Yrseln kan ju åh andra sidan vara ganska kul om man nu gillar karusell åkning. Det gör ju inte jag så jag uppskattade inte alls denna gratis åktur när soffan bestämde sig för att gunga runt i teverummet.

Andra nackdelar är att hästen kan ju tro att detta är en fungerande lösning att slippa jobba och fortsätta med sina idiotiska bocksprång. Och detta kan ju faktiskt sluta i ett rent elände. Men för att motverka detta så hoppade jag upp på hästen på en gång. Det i sig var ganska intressant upplevelse eftersom både hästen och min hjärna gungade dock inte i takt vilket utlöste mer illamående. och blev jätte äckligt eftersom jag inte varit nog förutseende att äta ahlgrensbilar.

Följderna till denna obra avstigning blev inte heller helt bra som ni kan förstå. Det visade sig nämeligen att det inte alls gick över på en gång utan att detta med yrsel och huvudvärk kan hålla i sig i flera veckor. Vilket får som följd att jag inte alls kunna plugga eftersom då genast allt gungar och huvudvärken är ett faktum. Vilket i sin tur innebär att jag kommer efter i skolan.

Så kontentan av denna obra handling är att kliva av hästen med huvudet före inte alls är en bra väg om man nu nödvändigtvis vill köpa en ny hjälm.


RSS 2.0