Cebonita

I dag var jag och red igen. Det gick faktisk jätte bra. Jag har tillochmed slutat att titta på hästens öron och mer kunna höja blicken framåt. Kändes som att jag börjar fatta mycket mer vad märta vill att jag ska göra.

Sen är det lite sorgset för dom kanske ska sälja henne. Värst är det för Märta. Jag tycker också att det skulle vara super jobbigt om hon försvann. Hon är ju som mitt lilla andningshål i tillvaron. Men jag förstår helt och fullt deras situation och hoppas verkligen att dom tänker på vad som är bra för dom och hästen i första hand och inte hänger upp sig på mig.

Funderar på att ta med mig henne upp till kittelfjäll om dom bestämmer sig för att behålla henne. Skulle vara skönt att ha henne där och kunna smita i väg till stallet på dagarna när livet blir alltför jobbigt. Jag pratade med lars-åke om att få stalla upp henne där och det gick bara bra för honom. Erika tyckte också att det var en bra idè. Hon lovade att hjälpa mig när jag hade det väldigt fullt upp.

Så den som lever får se

Alvas första ridlektion

I kväll bar det av till grönåkersfarm och alvas första ridlektion. Hon var så jätte förväntansfull och aldeles pirrig. När vi började närma oss kom hon på. " mamma jag vet ju inte hur man sätter på sadeln. hur ska jag kunna rida då?" Så jag fick förklara att det var därför hon skulle vara där och lära sig.

Som tur var så var det teori första gången. Alva var jätte nöjd när vi åkte hem nu kunde hon borsta hästen och leda den. Hon kunde till och med förklara var sadln skulle sitta och varför den skulle sitta där "om den sitter för långt fram så är det ett hårt ben som hästen använder när den rör sig och om man sätter sadeln där kan hästen nästan inte gå"

Nästa gång skulle dom börja att rida och när terminen är slut skulle dom få rida för att få ett märke.

Så nu är jag officiellt en ponny mamma som lär så och frysa föttern av mig vid rid planen.

Karro

I dag blev en sån här dag då saknaden kom över mig. Jag vill bara skrika och gråta. Och det gör jag också eftersom jag är helt ensam hemma. Det är skönt efteråt men det gör så förbaskat ont under tiden. Fattar liksom inte att för tre månader och 4 dagar sen fanns hon här. Och sen bara pang borta. Vi som alltid varit fyra systrar förvandaldes till tre levande och en ängel.

Åh vad jag skulle ge mycket för bara ett telefon samtal med dig syster eller ett brev. Bara få höra att du har det  och att du trivs med ditt nya liv. Jag skulle vilja berätta all den saknad jag känner tala om hur viktig du var för oss. Hur vilsen jag är utan dig. Jag skulle berätta om allt roligt barnen säger och gör. Hur mycket alva saknar dig. Att mamma gråter mycket och att pappa inte säger så mycket som vanligt. Att jossans nya kille är ett verkligt kap som är väldigt trevlig och snäll. Om hur jag kämpar på med ridningen och att jag lär mig mer varje gång jag rider. Jag skulle så gärna vilja berätta allt som hänt för dig. Men det kommer jag ju aldrig att få göra annat än i tankarna. Det är så jävla jätte jobbigt.

Jag vill bara att du ska komma tillbaks.

Älskade karro

Mer vedermödor

Bingo

Urinvägsinfektion

Sitter och dricker vatten spetsat med citron. Det brukar Hjälpa.

margrets fortsatta vedermödor och besvär

Bilen på verkstad i dag. Helt otroligt var det inga flera fel än det som jag lämnade in den för.

Köpte ny gjord till sadeln. Passade just precis. Det går men jag har redan gett upp och beställt en ny.

Passade Emilia. Jag super nervös, ungen hur cool som helst.

Åt ute på cafe. tog en sallad och tänkte att det här är nog inte många points i. Hade naturligtvis helt fel.

Lilly använder blöjor igen.Hon helt sårig i rumpan och numera väldigt full med salva.

Färgade håret. Svårt att se i nacken hur det blir men det duger säkert. Får inte bort spill färgen i ansiktet.

Japp det var mitt liv det


Blandat

Helg jippie daniel är hemma. Han insåg att han är borta mycket när alva hade ringt på hans mobil och sen hade mobilsvar gått in då hör han hon säger till mig" mamma pappa svarar inte på mobilen jag behöver hans hem nummer" hm kanske dag att avsätta tid till barnen.

Cebonita är på bättrings vägen. Jag har lånat en sadel av Vickan för att se om den passar. Hur ofta brukar det hända? Men tänk den satt som om den var special beställd till henne. Så tänkta jag att perfekt nu tar jag en liten skritt tur. Hade glömt att vi inte har någon sadelgjord som passar. Ni vet känslan när man skaffat något nytt och bara vill testa det på en gång och det inte funkar. Jag vill lägga mig rak lång på stall gången och bara skrika. men som tur är så försöker jag föreställa vuxen så jag tog en annan sadel och tog en tur på min pigge springare.

Jossan är här hon kom som värsta jultomten i går med sin nya pojkvän. Alva och lilly fick hennes gamla dockskåp jag fick en skiva som jag verkligen önskat mig men det har jag inte sagt till henne .Veronica maggio världens bästa skiva från världens bästa kusin. Daniel fick en elektrisk flugsmälla som jag lyckades ha sönder på en gång. Men säg vad man inte kan fixa med eltejp.( jag la föresten upp mina nya gardiner med hjälp av silver tejp i veckan. har ingen aning om var symaskinen är) Sen efter middagen sa jag åh varför sa jag inte till dig att köpa en flaska baliys. Tror ni inte att hon redan hade köpt en och tagit med sig den. alltså världens bästa Jossan.

som vanligt kan jag ju inte uppföra mig. Helt plötsligt hade jag nypt jossans kille i rumpan. Det var inte meningen och det blev en aningen pinsamt kan jag säga er.

Nä säg som karro " ta det lungt lilla grisen"

Elektrisk flugsmälla är i grund och botten en ganska onödig grej den gamla omoderna funkar bättre. Men å andra sidan får man ju grilla flugorna och komma ihåg att köpa batterier till en sak till.  om ni är i invensterings tankar kan jag ge er ett litet råd. Lägg pengarna på annat


(bild internet)

Björn Jakt

Världens bästa Nadja har skjutit en björn i dag. Stort grattis. Det är hennes andra björn. Jag är så väldigt stolt över henne.

Städat

Har konstaterat att min mage mår väldigt bra så länge jag inte äter annat än fil. Nu inser ju även jag att det inte är en särskilt bra lösning. Men jag mår ganska bra på mornarna och dagarna men på kvällen efter middagen blir magen knasig.

I varje fall hade jag lite pappers göra att syssla med i dag och i det inne höll det även telefon köer till telia och försäkringskassan. Då passade jag på att städa. Jag till och med tvättade fönstren. Jag har fått ett väldigt bra tips. Man ska använda fönster puts och tidningspapper. Super resultat och väldigt snabbt. Känner mig väldigt nöjd med mig själv.

Märta och Ulrik har varit på travet med Bodbäcks lasse. Tyvärr galopperade han bort sig på upploppet. Han lyckades nämligen trampa av sig fram skorna. Men han såg väldigt fin ut och gick tydligen super bra. Jag har varit jätte nervös hela dagen över hur det skulle gå. Men nästa gång går det bättre.

I morgon kommer Jossan hit med sin nya pojkvän. Jag längtar jätte mycket efter henne. Ska bli kul att träffa det nya underverket.

I kväll när jag var och släppte in hästarna i kärrsjö fick jag en sån karro saknad. Det blir som il i hela kroppen som får mig att nästan tappa andan. Ibland försöker jag inbilla mig att allt är som vanligt och hon kommer att ringa till mig och fundera på vad jag gör. Jag brukar ligga och hålla kvar den känsla och bara känna mig nära henne. Det gör jäkligt ont när verkligheten går igenom men samtidigt känns det lite bättre för varje gång.

Jag är så himla glad att jag får vara i kärrsjö med hästarna det hjälper mig så oerhört mycket. det känns som att bara vara på häst ryggen ger mig tiofaldig energi och livs glädje. Kanske en lite dyr terapi. Men jag tycker att den hjälper och är väldigt sund.

Ont i magen

Till att börja med så är jag fortfarande inte gravid. Jag har bara fått jäkligt ont i magen. Så det fick lov att bli en sjuk resa till husum. Men som vanligt tog dom mitt blod, mina pengar och gav mig inget vettigt svar. Men det var väl väntat eller?

Jag skulle åka in akut om det blev värre. Kul framtids utsikt att sitta i timmar och vänta på en ny stressad doktor som antagligen ger mig något shysst piller som inte hjälper eller som jag lyckas fel dosera och halvt dö på kuppen ( råkade hända i vintras när jag åkte in akut för att skallen höll på gå sönder. Jag läste 3 tab 1 gång om dagen eftersom jag var lite påverkad av annan medicin dom proppat i mig det skulle visst vara tvärtom alltså 1 tab 3 gånger om dagen) Och det är inte heller jätte lätt att åka in akut när man är ensam med två barn och tre hundar. Jag får väl göra som Camilla så och be dom ta svängen förbi Locksta med ambulansen och lämna hundar och barn hos bergströms.

Det är inte doktorernas fel att jag ska lyckas få så konstiga saker som ingen vet vad det är. Men jag skulle nog behöva en egen doktor house. Han skulle nog lista ut på noll tid vad det var för fel på mig och ge mig världens super behandling så att jag skulle vara super frisk resten av mitt liv. Är det någon som vet var det finns en sån läkare???

Fåren åkte i dag. Känns riktigt skönt. Jag var verkligen inget ämne till fårbonde. På slutet gav jag helt upp och hade dom lösa ute. Dom rymde ju bara i allafall och risken var större att dom skulle lyckas fastna och göra sig illa när dom skulle rymma än att något annat skulle hända när dom var lösa.


Sadel
(Bild tradera)

Vad tro ni om den här på min vite springare

Hemma

Har varit hemma med barnen. Lilly är sjuk dessutom är det stägningsdag på dagis. Vi har varit hos cebonita och tittat till henne. Vetrinären var där och raspade tänderna och tittade till hennes förkylning. Det verkar inte vara något farligt.
Skönt

Föresten så är jag inte gravid för alla som fått för er det.Sjuk häst, klantig margret och ett första pris

Den här dagen började inte så väldigt bra. Jag var helt övertygad om att hundutställningen var nästa helg men så var tydligen inte fallet den är i dag. Daniel var på väg till Lasse men möte honom efter vägen han fick då reda på att utställningen var idag. jag låg och sov när daniel ringde och berättade den glada nyheter. det var bara att kasta sig i kläderna och i väg. jag tror aldrig att lasse har kört så fort. snacka om att jag är klantig.

Väl framme fick jag gå och vara tok nervös i flera timmar innan jag fick gå in i ringen. Men det gick jätte bra. Liva skötte sig exemplariskt och riktigt visade upp sig. Vi fick ett första pris ocj längst ner på bedömningen stog det " välvisad och trevlig hund" Gud så glad jag blev jag hade aldrig väntat mig mer än ett andra pris.

Så i kväll tänkte jag ta mig en liten rid tur på min lilla häst. Hon började visa sig lite snorig redan i går men det var ytters lite men i dag var det mer snor men ingen feber så jag drog på oss alla grejer och red ut på rid plan men då började hom hosta och snoret bara sprutade. Så jag av bröt allt och skyndade mig in igen i stallet och pysslade om henne istället. Stackars lilla häst.

Vilken dag

Trött

Idag har varit ännu en trött dag. Börjar bli jäkligt less på att vara trött. Jag kan typ sova 12 timmar på natten och ändå sova 2 timmar på dagen. Ni ska inte tro att jag har problem med att somna på kvällen. Jag börjar tycka att det är löjligt nu. Exempel i dag jag hade visseligen bara sovit 8 timmar på natten men när jag lämnat barnen och var på väg till röjningen blev jag så trött att jag höll på att somna vid ratten. Jag stannade bilen och la mig för att sova en kvart. JAG VAKNADE TVÅ TIMMAR SENARE.  Jag satt och sov vid ratten så det var inte ens en skön ställning.

Daniel kom hem i kväll. Han bor borta på veckorna för röjningen är så långt bort det funkar helt enkelt inte att köra hem varje dag. Jag kan väl inte säga att jag tycker att det är super kul men det funkar. Visst är det slitigt att ha allt ansvar hemma men det är ju bara en kort period och han är jätte duktig att ta över allt när han kommer hem så att jag får vila.

Hade sån jätte lust att rida i kväll men jag känner att jag är för trött i kroppen så det får bli i morgon istället.

Långdragna dagar när allt bara vill djävlas

Jag har haft två väldigt långdragna dagar. I går gick allt trögt, det började med att det började blinka någon konstig lampa på bilen. Jag var tvungen att boka tid på verkstan. Tog service samtidigt som det andra skulle kollas. Det kommer "bara" att kosta 4200 svenska riksdaler hm. Om jag har tur alltså risken var visst stor att det skulle gå på närmare 6000. Och med min väldiga tur lär det väl bli så.

Röjningen gick trögt jag sten såga flera gånger så jag tror att jag fila klingan mer än jag röjde. Jag blev så less så jag ringde in på p3 och kom med. Naturligtvis hälsa jag till daniel men tror ni att han hade på P3. Nej den pensionären lyssnade på P4. allt slutade med att jag lyckades såga i en stålvajer som låg gömd i skogen det blev helt enkelt slutet för den klingan. Men tänkte jag det är väl bara att åka hem och byta. Nej så enkelt skulle det inte vara vi hade nämligen inga klingor hemma. Efter mycket om och men så fick jag tag i lasse han hade en klinga. Men då var klockan redan två och jag kände att allt gick liks emot mig så jag for hem.

Då hade älskade syster hämtat barnen och var på väg till stan. så jag fick en hel eftermiddag i fred. Naturligtvis smet  jag i väg och red cebonita. Vi hade ett helt otroligt pass som slutade med att vi var helt genom svettiga. Jag lyckades rida på volt och galoppera allt i form. första gången. jippie


I dag var om möjligt en ännu trögare dag regnet öste ner och jag måste till stan. tänkte först röja på morgonen men insåg rätt snabbt att jag inte skulle orka med allt.
Jag har glömt att vaccinera Liva och det måste hon vara när jag ska ställa henne i Lycksele om två veckor. Så det vara bara att bege sig ner och vänta i en och en halv timmeinnan vi fick komma in.

Sen skulle jag lösa in en avi. det stod att man kunde göra det på svensk kassa service. Men där kan man ju som vanligt inte göra något. så det vara bara att traska in och ställa sig i en ny kö på banken och vänta i 45 min.

Jag saknar den gamla posten. saker var faktiskt bättre förr.

En rolig sak hände i dag. M och U var och kolla om trixie var dräktig och det var hon så det blir föl i stallet nästa sommar. Gud vad kul det ska bli.

Har städat huset i kväll det är verkligen inte kul men väldigt nödvändigt.

När jag har sånna här dagar blir jag extra lessen och saknar lilla syster väldigt mycket. det gör så förbannat ont i hela kroppen. Undrar när det fysiska smärtan egentligen ska minska och bara förvandlas till ett stick.  Ridningen hjälper mig väldigt mycket. Jag blir avslappnad och glad efter jag varit i väg och ridit. det hjälper mig väldigt mycket att komma vidare och bli lite mer harmonisk. tack cebonita
blött

Har varit och försökt att röja i dag men det var sånt himla skit väder så jag gav bara upp. Röjde två timmar sen fick det vara nog.

Jag har börjat att viktväkta förra veckan jag har gått ner 1 kg  i veckan. Är lite krångligt nu i början innan man kommit in i allt men det ska nog gå bra.

Hoppas på att hinna rida i morgon. Jag mår verkligen riktig bra av det. Känner att jag kan slappna av och bara fokusera på mig. Ungerfär som när jag tränar med Hundarna.

Anna-maria kom hit i kväll skönt med lite sällskap.


Dator trassel

Jag förstår att ni undrar varför jag inte skriver. Men det ärså enkelt att min dator trasslar na javulska.

Men i kort het jag röjer och rider "min häst ", tvättar,städar ja ni vet ju hur det är

Jag är kär

Japp jag har blivit kär. I en häst

Här kommer några bilder av " min " Häst.
Hon står i kärrsjö hos märta. Hon är en Arab.
 Se mer bilder på hennes hemsida jag har den länkad.

Och sist en bild av världens skönast sadel som Märta gjort själv.RSS 2.0