Alva

Min älskade unge. Hur ska jag kunna lindra din sorg efter karro? Dina många frågor har jag inget svar på. För jag har lika många frågor själv. Jag förstår din längtan, den är som min. Din saknad sliter i mig. Dina tårar är mina. Jag känner mig så otilräcklig, jag kan aldrig fylla det tom rum som finns hos dig, för det finns även hos mig. Åh min älskade unge, mitt hjärta. Hur ska jag kunna göra din sorg lättare?

Älskade syster

581400-3

Tatto

I dag har jag bokat tid för att få tatuera mig.Jag har länge funderat på att göra det men har inte kunnat komma på vad jag skulle göra. Men nu vet jag äntligen. Det ska bli en text på syd samiska" Till minne av min älskade lilla syster Karro" Ska bara få det översatt. Sen ska jag lämna in den till tattueraren så skulle han ge mig olika förslag på utfomning. Den ska sitta på vaden.

Kändes skönt att veta att jag har en tid. Det blir först i augusti.

Jag är lite konsig jag dom andra funderar på begravnings annons och jag på tattuering men det är väl jag i ett nöt skal antar jag.

Vi ska försöka göra något roligt idag men än har vi inte tagit oss iväg någonstans och klockan är snart 14. Även väldigt typiskt för vår familj.

Anna-maria åker i dag nille åker i kväll och Mamma och reino åker i morgon. Känns skönt att inte alla åker samtidigt. Nu när vi vant oss vid att ha människor runt oss. Men det är bara att vänja sig dom kan ju inte gärna flytta hit och bo här, det skulle nog vara ganska enerverande i längden för alla inblandade. Vi kommer att vara kvar här till mitten av veckan sen åker vi upp till Gardvik.

Vi ska gräva in jordvärme på måndag så det lär väl utbryta kaos i vårt hem under några dagar. Men det ska bli djävligt sköt att få det gjort.

Vi ska på bröllop i morgon. Det är Jenny och jonny som gifter sig i Björna. Först hade vi tänkt strunta i det men nu känns det jättebra att få fara och göra något annat. Jag hoppas att det blir en rolig fest.

Karros födelsedag

Vaknade tidigt av väckar klockan den är en sån fin dag ute en riktig sommar dag. Det är karros födelsedag i dag. Tänker tillbaka på andra av hennes födelsedagar som hon firat hos oss . Hennes 18 års dag var hon hos hos. Jag skjutsade henne till macken i hemling och hon gick in glad ihågen med leget i högsta hugg här skulle det köpas snus och folköl. Men i kassan stog Evelina sahlen som inte ens frågade efter leg för hon trodde att karro var typ 20. Ut kom en anigens irriterad karro." jag kunde ju ha gjort det där för länge sedan"

I dag är även dagen vi skulle få se henne och säga adjö.

Vi samlades utanför lassarettet i umeå en massa släkt och vänner.

Sen fick vi gå in och prästen pratade lite innan vi gick in.

Hon var så fin

Mamma hade klätt henne i kolten och hon hade sitt älskling lakan över sig. Hon låg och luktade på nilles tröja.
 
Alva och jag gick fram på engång, jag grät alva tittade och strök henne på kinden.

det var så himla fint vi var där i kanske en timme, människor grät stilla, gick in och ut .Alva var vid kistan flera gånger strök och pussade på henne. Lilly tyckte att hon var kall och funderade när karro skulle vakna. När jag inte kunde svara tittade hon på mig och sa karro är död. Ja det är hon. Jag tror hon blev mest fundersam över att jag och daniel var lessen och grät. Hon ville bara vara med oss och gosa och stryka på oss.

Det kändes sköt att få se Karro, få se att hon inte var där, få det bekräftat att det verkligen var sant. Det var både tungt och lätt. Efteråt kände jag sånt lugn, hon finns runt oss. det som ligger i kistan är bara ett skal som hon nu lämnat för att få större frihet och mindre smärta.Älskade syster.

Efteråt samlades vi i spöland och här sitter vi än vi har ätit och får vara nära varandra. Det är så skönt.

Cora och Tjirr slogs för några dagar sen. I går upptäckte vi att tjirr hade ett jätte sår uppe på halsen så jag lämnade in henne hos vetrinären.Ett tag funderade jag att ta bort henne, karro skulle ju finnas på andra sidan och dom skulle inte vara ensam. Men Daniel ville inte att jag skulle göra det nu. Han ville att jag skulle vänta. Så vi får väl se hon lär väl överleva oss alla den lilla sälen. 


Karro och alva

581400-2

En lite bättre dag

I dag vaknade jag faktiskt på morgonen för en  gång skull. Barnen mer eller mindre tvingade mig upp. Nu känns mornarna mer som om jag är lite halv groggy. Tur att man har lite rutin med barnen.

Idag har vi haft hämtar och ankomst dag i studsviken. johanna hämtade kajsa och kristian först i fredika sen var det min tur att hämta vår femte syster katrin i fredika. Katrin är reinos dotter. Och som en syster i fjellströms klanen ska ju inget gå helt enkelt. Bussen körde förbi och jag fick jaga den . Av någon outgrundlig anledning så hade jag inte katrins nummer. det fick bli eniro som hjälpte till.

Vi har legat och myst hela dagen ut i solen varvat med att äta. Jag och Alva åkte ner till övik och klippte oss på eftermiddagen. Jag kände att jag ville vara fin i håret och alva har använt saxen på sig själv så det behövdes verkligen fixas till. När vi kom hem hade kusinerna Fjellström anlänt och stax efter kom mamma, reino, anna-maria, nille, per, tone och Maja sofie.

Det är sä sönt att alla samlas här hos mig och min familj. Jag är verkligen jätte glad över att ha en stor familj och släkt. Alla bär vi ju samma sorg och saknad efter vår karro. Vi pratar , tittar på kort och funderar över morgondagen. vi ska alla till umeå och träffa karro. Det är dessutom hennes födelsedag. det känns tungt men även skönt att få se henne. Jag och alva har tittat på saker som hon vill ge till karro. Hon hittade ett armband som hon gjort själv. Hon tittade på olika gosedjur men kände att hon behövde dom själv. Hon funderade varför vi skulle ge karro några saker det var ju bara kroppen som vi skulle se karros själ är ju i himlen och dit kan man ju inte ta några saker. Hon har ju så väldigt rätt. Hur kan hon ha alla svar som jag saknar?

Ännu en dag

Vaknade i morse eller morse och morse till lunch snarare. Kände att det faktiskt kändes lite bättre lite lättare att andas. Barnen åkte på dagis i dag. Vi gick ut idag och har faktiskt fått lite gjort. Jag och jossan var till camilla idag och tränade lite med Cora. Kändes skönt att bara få fokusera på hunden en stund. Det är så himla roligt att träna med Cora on är så arbetsvillig och lätt lärd.

När vi hämtade barnen skulle vi handla då insåg jag att hjärnan inte är helt inkopplad. Hade jag varit ensam hade jag nog kommit hem med ett paket havregryn. Tur att Daniel var med.

Pratade med simon hansson han förlorde sin bror för några år sen. Jag behövde verkligen höra att man tar sig någolunda hel ut på andra sidan.

Åkte till stockholmsgatorna i kväll med kusinerna. Det är så skönt att bara ha alla runt sig.

Kom på när vi gick där att karro aldrig kommer att gå upp till fjälls med alva. Gud så saknaden blev stark så stark att det kändes som att jag bara ville till karro. Hur ska jag nånsin kunna känna mig hel igen utan henne. Hon som alltid har funnits vid min sida. Hon har ju alltid funnits för Alva. Hur ska jag kunna föra minnet av henne vidare till Alva och Lilly?

Kvällarna som tidigare var ganska lätta har nu känts jobbigare än mornarna. Det är väl när jag blir trött antar jag. Allt går i vågor. Men mest känner jag mig tom och som att jag  går framåt på rutin. skönt att jag i allafall får sova och nu har jag kunnat börja äta så krafterna kommer tillbaka.

Pappa och Annasara är här nu. Vi sitter och pratar. Han har valt kista nu och datumet för begravningen är bestämt till den 7 juni. Hon ska ligga i Tärnaby hos Morfar. ör mig spelar det inte sån stor roll var hon ligger,  Jag får ju aldrig tillbaka henne ändå. Hon finns ju runt oss jämt.

Jag tror på att vi finns runt våra närmaste efter det att vi lämnat detta liv.Jag måste få tro på det jag vet inte om jag tror på gud. Alva har en väldigt stark guds tro det är jätte skönt att hon har det. Allt blir liksom lättare att förklara. Jag har tittat i bibeln men jag vet inte det känns inte som att det är det jag tror på. Jag får återkomma om det senare.
Min älskade syster

Min älskade syster Ida Lilly Karolina Fjellström lämnade mig den 24 Maj 2008.
Jag älskar dig så. Jag miste för alltid en bit av mig själv. Den kommer ingen att kunna ersätta. Du saknas mig och min familj. Jag rivs sönder av sorg, mina tårar försöker lindra min innersta smärta men dom når inte fram. Hur jag ska kunna bli hel förstår jag inte. Mina barn lindrar men får det inte att sluta göra ont.

Jag försöker göra saker men finner mig själv hela tiden stående stirrande. Jag vet att en dag kommer jag att kunna fungera men när?

Allt snurrar runt som vanligt men jag står still och bara ser på som i en dimma.

Jag vill helst sova för då gör det inte ont. Sömnen är en sån befrielse för där kan jag få några stunder med dig min syster. Där kan jag känna din närhet och uppleva att du finns nära mig.


Åh karro vad jag saknar dig. Min älskade syster.Välkommen till min nya blogg!

Jag gjorde den här bloggen för att kunna få skriva av mig om mest min syster karro men även om andra saker i mitt liv.

Kramar Margret

RSS 2.0