Mera film

Här är en film jag klippt ihop från våren 09 till 11

En liten film

kolla in min fina häst

Blandade Bilder från vårflytten


Få se nu....

Var var jag på väg och vad skulle jag göra nu?????

Så har det varit i princip hela vintern eftersom jag var tvungen att dra ner på Levaxinet.

Men nu börjar det rotera till sig, faktiskt så kan jag verkar ganska skärpt ibland. Fast det är ju helt klart beroende på vem jag umgås med. Jag nämner inga namn, men i går och i morse kände jag mig sjukt skärpt..

Tänk vad en liten vit tablett kan göra.....

Så mitt tips till er alla förvirrade människor där ute. Leta reda på någon som är mer förvirrad så känner ni att det kanske inte är så farligt i allafall med er hjärndimma :)

Jag vet att det inte är något att skämta om att man är förvirrad och glömsk men det känns som att man mitt i eländet ändå måste se det ljusa i tillvaron. Jag menar när man fått vända en tredje gång med bilen för att man lyckats glömma just de där prylarna som man skulle i väg för eller då man direkt efter ha lagt på telefonen måste ringa upp tandläkaren för att kolla vilken dag det egentligen var man skulle till dit och framför allt vilken tid ja då behöver man de där små ljusglimtarna

Så ut och leta reda på nån mer förvirrad människa och njut av känslan av att vara den med super minnet ett tag.

Ni är hjärtligt välkomna hit :)

Nordmalingsmålet

Jag har gått och grubblat på detta sen domen kom. Det har liksom inte alls känts särskilt verkligt. Processen har ju pågått så många år så man har liksom vant sig vid att den är pågående och fortfarande ett stort frågetecken.

Men nu är det liksom över.

Renskötsel vann

Fatta det blev vinst i alla instanser.

Det känns för mig som ett bevis på att vi finns och vi är viktiga. Det vi sliter och njuter av är viktigt för resten av världen också. Vår exitstens är bevisad och man har i det svenska systemet förstått hur viktig tillgången till marken är för oss.

Jag hoppas och tror att detta är en börja på ett erkännande av staten att renskötsel faktiskt är en viktig angelägenhet som även de måsta ta ansvar över och skydda.

Jag har faktiskt fått en lite större framtids tro i och med denna dom. Jag känner att jag faktiskt vågar hoppas på mina barns framtid inom renskötseln.

Jag vet att det finns många andra faktorer som gör att renskötsel hotas men just nu vill jag bara vara i nuet och se allt ljust

Den fantastiska kroppen

Jag var i dag och tittade på en kranskärls operation med by pass på sjukhuset i Umeå.

Det är så otroligt fantastiskt vad kroppen klarar av. Tänk att man kan stänga av hjärta och lungor, sy lite , sätta dit bitar från benet och sen sätta igång allt och det fungerar.

 Ja menar det vet ju vem som helst att en slang kan man omöjligt få hel med hjälp av tråd, det skulle läcka åt alla håll och kanter. Men det kan man göra i kroppen. Nu krävs det ju ganska avancerade kunskaper och många års träning för att det ens ska bli rätt. Men ändå

Det vet ju alla att om hjärtat står stilla är man död. Men det är ju inte sant alls.

Man kanske bara vilar sig lite och byter ut några reservdelar men död är man inte bara för att hjärtat inte slår.

En tankt som slog mig var hur hjärnan egentligen funderar när hjärtat inte längre slår utan att all cirkulation går genom en maskin. Blir den förvirrad och försöker att få kroppen att fatta att den är död eller är den så korkad att den är nöjd så länge allt verka fungera oavsett vilka organ som används

hm

tåls att fundera på.
RSS 2.0