Smitning

Jag smet en stund från julsysslorna och tog en barbacka tur med Siggi i kylan i stället.Full galopp framåt
God Jul på er alla där ute

kalle kanin och giempeFick den här bilden av vickan. Hon och Torkel köpte en valp av oss och jag var så orolig hur det skulle gå för Kalle. Bilden säger mig att det går väldigt bra. Tydligen är Kalle kanin super lycklig över att få en lika stor kompis så Giempe får aldrig vara ifred för honom. Det var inte direkt det jag trodde

Funderar

satt och funderade över det här med min blogg. Tänkte på hur den har förändrats under åren. Det betyder ju att jag har förändrats också.

För er som börjat läsa min blogg på senare tid så kanske jag ska berätta varför jag ens började.

Min syster Karolina valde att avsluta sitt liv den 24 maj 2008. 23 år gammal

Det här är början på min blogg jag skrev detta den 27 maj 2008

"Min älskade syster Ida Lilly Karolina Fjellström lämnade mig den 24 Maj 2008.
Jag älskar dig så. Jag miste för alltid en bit av mig själv. Den kommer ingen att kunna ersätta. Du saknas mig och min familj. Jag rivs sönder av sorg, mina tårar försöker lindra min innersta smärta men dom når inte fram. Hur jag ska kunna bli hel förstår jag inte. Mina barn lindrar men får det inte att sluta göra ont."

För mig och min familj var sorgen olidlig under tiden efter. Jag själv hade svårt att tala om hur det kändes utan hittade då ett forum för att kunna få ur mig allt. Det blev början på min blogg.

Jag skrev detta på hennes födelsdeag den 29 maj 2008 samma dag som jag fick se henne för sista gången på bårhuset i Umeå

"det var så himla fint vi var där i kanske en timme, människor grät stilla, gick in och ut .Alva var vid kistan flera gånger strök och pussade på henne. Lilly tyckte att hon var kall och funderade när karro skulle vakna. När jag inte kunde svara tittade hon på mig och sa karro är död. Ja det är hon. Jag tror hon blev mest fundersam över att jag och daniel var lessen och grät. Hon ville bara vara med oss och gosa och stryka på oss.

Det kändes sköt att få se Karro, få se att hon inte var där, få det bekräftat att det verkligen var sant. Det var både tungt och lätt. Efteråt kände jag sånt lugn, hon finns runt oss. det som ligger i kistan är bara ett skal som hon nu lämnat för att få större frihet och mindre smärta.Älskade syster."

Jag inser hur stor betydelse mina barn har haft i mitt sorgearbete. Det var ju trots allt de som fick mig att ens orka kliva upp 

Det här skrev jag den 9 juni 2008

"Försöker just nu att få vardagen att fungera. Känner att jag blir väldigt lätt trött. Men det är som en annan trötthet än en sömnig mer som en helande trötthet. Jag känner mig starkare efter varje sömn paus. Men blir fort trött igen. lite jobbigt när man helst vill sova medans mina underbara barn vill läsa eller göra något annat.

Känns konstigt att livet fortsätter för mig medans karros är kvar på fredagen den 23 och där ifrån kommer det inte att följa mitt liv utan stå stilla där."

Att kunna gå tillbaka och läsa om hur jag kände och hur livet var under den tiden får mig att inse att man faktiskt kommer ut på andra sidan inte hel men man kommer ut. All sorg och ilska har sakta fått ge vika och bytas ut mot andra känslor.

Jag har förändrats under tiden det vet jag. jag kan inte svara på om det har blivit till det bättre eller sämre. Men det viktiga är ändå att jag lever och försöker att se på livet med en ljusare blick. Det lyckas inte alltid. jag är så oerhört tacksam för alla vänner och människor som jag hade runt mig. Alla ni gjorde att det i varje fall gick att andas och bara vara.

Jag själv vet vad min syster hade att kämpa med eftersom jag själv bär på samma osynliga sjukdom. Att den inte syns gör oftast att den inte verkar finnas hos mig. jag har ju inga synliga tecken och äter jag medicin mår jag bra.
Jag skäms inte för den jag är eller det jag har. För mig är det ju något som jag får leva med och lära mig hantera. Jag är öppen mot människor med detta för jag hoppas att andra då vågar tala om hur de mår och kan få hjälp innan man tagit klivet över till andra sidan. Men mina närmsta vänner och familj vet hur jag får kämpa med detta och hur lätt sjukdomen kan ta över när jobbiga saker händer.

Nu undrar ni säker över hur jag kommit att tänka på allt detta. men det är faktiskt så att detta hela tiden är en del av mig. Smärta över att förlorat min syster har mattas och är numera bara ett svidande sår som jag nog alltid får bära med mig. Den gör att jag måste leva här och nu. Jag väljer att ha ett liv som jag mår bra av med familj och vänner runt mig som jag är trygga med.

Sen vill jag tillägna detta inlägg till alla er där ute som mist någon nära. Det finns ett liv där bortom all sorg och smärta.

Och till er som mår dåligt tala om det för nån och få hjälp. Livet är jobbigt, ja ibland ett rent helvete men det är i slutändan ändå värt att leva

Till min älskade ängla syster karro och till mina levande systrar Anna-Maria och Kajsa jag är så glad att få vara er syster


Min fina häst

Nu har jag äntligen hittat min häst. Bara han går igenom vetrinärbesiktningen den 17 så är han min. Jag får hästen av Daniel i 30 års present.Siggi är 12 år och valack.Han är en Haflinger. När han var runt 4 år kom han till svergie från ett Tyskt stuteriHan skulle vara tur häst från början var det tänkt men hade lite för mycket motor så han passade inte helt kan man säga. Nu har han bott i Vilhelmina de senaste två åren hos en familj.Siggi  kan lite dressyr och gillar hoppning. Han har mycket egen vilja och kan vara riktigt explosiv. Precis som jag vill att en häst ska varaJag är galet förälskad i honomSiggi har aldrig varit skadad eller haft några sjukdommar. Tyvärr är han inte in körd men det kanske man kan lösa senare.


Äntligen

Nu kommer det ett inlägg äntligen. jag gillar ju mest att lägga upp bilder och när man inte har någon kamera blir det så tråkigt. Men i helgen när jag fyllde år så fick jag en jätte fin kamera av mina vänner så nu blir det bilder här igen. jag börjar med en bild kavalkade av lite valpar. de är nu sju och en halv vecka så snart far dom. Ganska skönt om du frågar migRenarna verkar lite misstänksammaHm vad är det där borta. Wittra så klart som inte kan låta bli att kolla in allt runt omkrinWittra i full aktion mot renarnaValpen satt så fin på brunns locket men alla som försökt fota en valp vet hur svårt det är att få dem att vara kvar där. Det är millie vanillie som inte kunde sitta fintMamma tycker att de ska lugna ner sig lite


Inte lätt att vara lite och hålla sig på benen Daniels valp GarmGarmGarm

Klart älghunadr ska ha älgben att gnaga på


Mamma Liva övervakar rått jakt vid husgrunden. Jäklar vilken fart det blev när de kom upp en liten mus
Liva och Garm

RSS 2.0