Liten nykomling

Idag var vi till tärnaby och satte ljus på karros grav. Vi var förbi mormor också. Hon hade inte sin bästa dag utan var mest arg och ville hem. Även fast jag vet att det är den dementa som talar så är det ändå väldigt jobbigt och man blir jätte ledsen.

Det är första gången som jag var till karros grav sen begravningen. Visst blev det jobbigt men inte jobbigare än jag trodde det skulle vara. Jag kände bara att hon inte var där.

Sen fick vi fara på lite roligare saker. Vi åkte till Inger-ann och jon-mikael och tittade på deras lilla dotter som är 11 dagar gammal. En mycket snäll och söt liten tjej som lilly kallade jossan. Lilly var helt galen i henne och ville gosa hela tiden tills vi blev ensam och hon upptäckte att bebisen skulle vara med mamma hela tiden. Det slutade med att jag låg på soffan med bebis på bröstet och lilly gosande på magen. Alva var väldigt duktig på att hålla och sjunga för henne. Men hon ville hellre spela dator.

Här kommer lite bilder på lill tjorven Omma Labba
Kall dag på passHär satt jag på pass i går. Kallt som satan var det. Jag blev till slut tvungen att göra upp en eld för att klara mina kroppsdelar från att förfrysa och ramla av.

I går fick jag även ny elvisp av världens bästa anita. Hon såg på bloggen min bild av min bedrövliga elvisp. Hon är verkligen världens goaste anita

Bilder från skiljningarna


Kikar spaning efter renarna

kajsa och ruffe

Det var väldigt kallt


kusin mattias


Full fart i skiljnings hagenTok trött

Bilder från italienMin res kamrat Johan skogsfeldt på mötet för alla svenska delegaterDelar av mäss området


 I bakgrunden en av alla os byar som står helt tomma nu.Två mycket slitna delegater sista dagen

Hotellet jag bodde på

Vyer från byn där vi bodde
Öppnings cermonin

gun, kajsa och gunilla var delegater från natur skyddsföreningen


Den här bron byggdes bara för os


Gunilla , gun och kajsa på svensk mötet

Hemma snart

Är på arlanda. det har varit helt otroliga dagar med mat och vin från hela världen. Salone de gousto som den stora mat mässan hette var jätte stor. Vi lyckades inte gå igenom allt på dom dagar vi var där. En del av ena hallen var det vin provning. 2000 röda viner 1600 vita, 200 olika champange, 50 olika wisky sorter fanns det bara där. dessutom var det vin och sprit i många montrar. en hall var det bara ost och skinka av olika sorter . en hall var delad i mittet och på ena sidan fanns det öl från hela världen ca 200 sorter. Ja ni fattar hur mycket mat och dryck det var.

På själva terra madre delen var det 350 olika utställare med bara slow food produkter vilket inne bär att maten är ekologiskt , ekonomiskt och mänskligt hållbar. Där fanns det även en marknad där olika delegater sålde hantverk. Vi var ca 3000 delegater från hela världen med alla intresse för slow food. Det var riktigt läckert med alla folk dräkter från jordens alla hörn.

enda som jag inte är riktigt nöjd med är att jag bodde på ett hotell 12 mil från turin. Vi hade ca 2,5 timmes buss färd varje gång. Hotellet låg bara  3 mil från franska gränsen uppe i bergen i en lite ort som hette lurisia. det var en gammal kur ort. Väldigt vackert men som sagt långt bort. Min res kompis var placerad på ett annat hotell 8 mil från turin åt andra hållet. Vilket också var väldigt tråkigt.

På lördag kväll var vi på middag inne i turin. Vi fick en 5 rätters. förrätten var först en massa olika ostar , korvar och skinka sen pasta. till varm rätt åt jag kanin smakade ungerfär som kyckling. sen var det panna cotta och efter det champange med mandarin sorbet. till allt detta serverades olika viner. priset var totalt 47 euro. helt klart värt det.

Resan hem har varit tung med förseningar redan i turin vilket innebar att jag missade anslutande plan i munchen. sen blev vi ännu mer försenade så jag har missat planet till vilhelmina så nu bär det av till umeå i stället.

I när jag kom på flygplatsen i turin visade det sig att jag glömt mobilen i taxin men som tur var hade jag kvittot och där stod taxi nummret så efter mycket egenhändig italienska lyckades jag få tag i taxi chaffisen som kom tillbaka med min kära telefon.

Jag är väldigt nöjd med den här resan. Känner att jag har fått vila hjärnan och bara njuta. Mina livsandar är åter i gång så nu ser jag bara fram mot skiljningarna som startar i morgon.


Italien

Sitter på restaurange och äter kanin. Hm allt är bra annars. Längtar hem nu.

Italien

Sitter på ett kafé och dricker ett glas vin och äter en super god smörgås. Mässan är helt otrolig fatta vad mycket ost det finns när inte för att tala om vin. Hotellet är jätte fint enda tråkiga är att det ligger en timme utanför och att jag och johan har hamnat på olika hotell. Men jag delar rummet med en väldigt hejig mjölkbonde från dalarna. Hon är väldigt cool typ 60 år och svär som en borstbindare. Flyg resan gick bra det tog bara en jäkla tid. Vi hann typ fyllna till i frankfurt .

Arlanda

Har tagit mig till arlanda. Ska vänta här i fyra timmar. Så nu har jag parkerat mig vid en hyr dator med en chailatte och tänker fördiva tiden med att bara surfa runt. Har redan hunnit shoppa lite. en ny salming bh som var på rea och några bra böcker.

Jag gillar att vara på flygplatser och titta på alla människor. Brukar fundera på vart dom kommer ifrån och vart dom är på väg.I bland hittar jag på små egna historier om vart dom ska. Men även det blir tråkigt efter ett tag.

Har bestämt mig för att njuta riktigt mycket av den här resan. Inte stressa runt utan bara vara och se det jag verkligen vill se. dricka gott vin och äta goda ostar är också en del av målet. Bara tänka posetivt, läsa mina bra böcker.

Tänkte inte riktigt när jag packade hand bagaget utan la ner stickningen. Tror inte att att jag kommer att få behålla det genom säkerhets kontrollen. hm undrar hur jag ska lösa det.

Önskar bara att Daniel hade kunnat följa med. Men han sa att vi skulle försöka ta oss på en egen semester tripp senare. skulle vara helt underbart att bara få ta in på hotell och mysa en helg tillsammans. det önskar jag mig nog i jul klapp.

Ja julen det är ju en historia för sig. Jag brukar börja oroa mig för den redan i juli. Ungefär nu har jag panik. Vi har kollat resor utomlands med det blev så jäkla dyrt. Men nu känner jag att Spöland är ett skönt alternativ. alva ville dit som förra julen sa hon. så det blir nog så. Tänkte ta och åka upp till mamma i december med tjejerna och vara där en vecka och fira en lite tidig jul med henne. Och framför allt äta mammas lussebullar. mmm Jag säger som alva " jag känner redan smaken och lukten av julen" Hoppas på en mysig advent med barnen. Mycket pyssel och bakning. Har haft väldig ångest över det här med julen utan Karro men känner nu att det kommer att gå bra. kommer att kännas tomt utan henne men vi kommer att klara av det.

Karro

När jag sorgen river mig brukar brukar jag lyssna på musik och då är lars winnerbäck en av dom som kan beskriva hur det känns och kunna lindra sorgen.        


http://www.youtube.com/watch?v=YWkI4zQDzY8  

Här är en av favoriterna som gör att jag kommer ihåg henne både dom glada och jobbiga minnen finns här.

http://www.youtube.com/watch?v=_Ns59Bmqpms

Den här låten har varit min favorit sen många år men den har fått en helt annan innebörd nu. Den tröstar och skänker mig lugn.

http://www.youtube.com/watch?v=VRsJlAJvOSM

Och den här säger väl allt antar jag

Till min älskade syster

Du kommer alltid att finnas hos mig. Men jag önskade att du i stället fanns vid min sida.
Jag kommer aldrig att få uppleva när du får barn eller gifter dig.
Vi kommer aldrig att få åldras och dela livet tillsammans
Jag är så ledsen över att jag inte kommer att få uppleva allt livet har kvar att erbjuda tillsammans med dig.
Ibland är jag arg, ibland ledsen men mest saknar jag dig.


Min nya favorit

http://www.youtube.com/watch?v=9pk3J9-1-UA

Snart åker jag

Japp i morgon är det rätt dag. Jag har packat allt. Kollat flera gånger att passet , visakortet och telefonladdaren är med. Ja och naturligtvis telefonen.

Känner av lite resfeber. Kan nog inte sova i natt av rädsla av att inte vakna till klockan. Blir alltid rädd när jag ska åka att det ska hända barnen, daniel eller mig något hemskt . Tänker på alla möjliga senarion som kan hända. Sen intalar jag mig att allt är lugnt för att några minuter senare vara inne i mitt katastrof tänkande. Men som tur är släpper det så fort jag kommit iväg.

Daniels öra är lite bättre han är inte lika känslig för höga ljud längre men han har kvar tjutet. Han säger att det blir värst när det är helt tyst runt honom. Då tror han till slut att han ska bli galen av pipet. Hoppas att det blir bättre. Jag läste lite på nätet om tinitus. hoppas att för guds skull att han slipper det.

Var faktiskt ganska nöjd med att inte behöva fara i dag. Jag hann jaga älg i stället. Det var verkligen en super fin dag med ett gång stånd som försvann. Det kom mot mig så jag hade lagt mig i ordning med stöd och låg med ganska hög puls när det bara tog slut. Hm typiskt. Jag som är ganska vidskeplig kom på att jag tänkt att gud vad lätt att bärga älgen härifrån om jag skjuter den här. Hm mycket dumt naturligvis kom allt av sig pga det.

nu ska jag försöka sova en stund. Förhoppningsvis lyckas jag få några fina bilder som jag kan lägga in när jag kommer hem. ciao ciao

Orolig

Daniel var och jagade i går och då sköt en jakt kamrat precis bredvid örat på honom. Smällen var så kraftig så Daniel svimmade av. Nu ringer det i örat på honom och han hör inget. Jag blir så jäkla orolig för hans hörsel. Tänk om han måste leva med att det ringer i örat på honom. Kan bara försöka förstå hur jävulskt jobbigt det är att leve med tinitus. Jag hoppas för allt i världen att det går över.

första pris i förvirring igen

Stressad som tusan i dag över resan till italien som jag var helt säker på skulle ske i morgon. Hann jaga lite älg på förmiddagen sen i väg hem för att vara med på radion. Sedan stressa vidare och hämta barn och vidare till Gardvik. Hem igen fort som tusan stanna till i Dikanäs för att skriva ut biljetterna då inser jag att det är inte alls i morgon jag ska åka utan på Onsdag. Gah om jag någon gång kunde kolla saker extra då hade jag sluppit en massa stress och kunnat vara kvar hos mamma i gardvik.

Jaja det är vä bara att tacka och ta emot en dag extra hemma.

I dag fick jag väldigt glada nyheter. Inger-ann och jon-mikael fick en flicka på lycksele bb. Stort grattis till er.

Annars rullar livet på. Jag har hunnit bygga lite mer på vårt compakt living. Vi fick en ny garderob allt blev väldigt mycket bättre. mer utrymme för kläder och mycket enklare att hitta saker.

Tyckte att det gick väldigt bra med radio interjuvn. jag var väldigt nervös innan men när det väl började bev jag väld

Kittelfjäll

Nu har jag tagit mig upp hit igen. Det tar en jäkla tid att ta sig den lilla biten. Man är helt utsliten när man väl kommer upp.

I dag ringde P1 till mig. Dom ville att jag skulle ställa upp i ett program som handlar om samers psykiska hälsa. Så på måndag kommer jag att vara med i p1 klockan 16.00. Hoppas att jag inte gör bort mig totalt. Vi får väl se.

I går var jag och Märta ute på en mörker ridtur. Lite läskigt när man inte ser något utan måste helt lita på hästen. Hästarna var väldigt pigga . Cebonita kändes mjuk och väldigt framåt. Det var väldigt läckert när lasse och märta drog i väg i mörkret. Det sprutade gnister om lasses hovar så att det såg ut som att han flög fram på eld. Man såg inte så väldigt mycket annat. Gha vad jag kommer sakna lilla vita nu när jag är borta. Märta får lägga ut bilder så jag får titta på henne i allafall.

Nu har jag lyckats ta med usb kabeln så lite bilder ska jag kuna lägga upp

Jag önskar mig en ny elvispmin lever om så att jag är tvungen att ah hörselkåpor på för att inte skada min hörsel allvarligt

Skoning av cebonitaHur vacker får maninte varaHm kommer det här verkligen att fungera?
"Hoppas att du vet vad du gör?" verkar det som att cebonita säger
Halvvägs verkade det nästan som att min hovslagare var på väg att ge upp.


Men hon fortsatte och det blev jätte braen ganska slut märta

MysbilderLilly myser med Per-isak i soffan
Dom sover nästan bäst tillsammansSyskonkärlekSjuk , sjuk, jag blir bara sjuk hela tiden.

Jaha den här veckan blev det magsjuka. undra just vad de blir nästa vecka? Halsfluss, rödahund, bältros ja eller varför inte den gammla favoriten råttpest.

Hm är rätt less på det här nu. Jag måste ha imunförsvaret nere på noll just nu.

I varje fall hann jag ju vara frisk i någon dag innan nästa sjukdom anföll och då hann jag ha världens underbaraste ridtur , jaga lite älg och vara på en halv hundkurs innan kräket satte in.

Cora gjorde sin första spårning i skogen på kursen. Hon registrerade på första övergången av spåret men fattade inte riktigt vad hon skulle göra men vi nästa övergång tog hon upp spåret igen och följde det helt strå rätt fram till belöningen. snacka om duktig. sen var vi tvungen att åka hem.

Liva fick följa med på lördag ut i älgskogen. Hon började med att ta upp några rådjur. Sen ville hon helst vara med matte hm. Börjar verkligen misströsta. Ska bara bli frisk så bär det i väg upp till fjälls där ska hon få samjaga med pappas hund.

Cebonita var helt underbar på fredagen när vi red ut. Hon bara var hur mjuk som helst och riktigt flöt fram. Jag var verkligen helt lyrisk efteråt. Nu längtar jag bara ut och rida igen. Nu är hon ju dessutom skodd så vi kan ta oss vart vi vill. Märta fixade det.
 ....
 

Kyrkan i söndagsI söndags fick alva sin första bibel. det var en tjej som var väldigt stolt och glad efteråtOch en lilla syster som vägrade vara med på bild för att hon inte fick någon bok

Mollets spelning på ungdoms konferansen i lycksele


samuel dundrar på trummorna
saila-marie persson vår karro look alike

vår drömJag och Daniel har en dröm som vi tänkt genomföra när vi är runt 40. det är att åka motorcyckel genom europa. så i bland måste vi fara och titta på motorcycklar och drömma om vad vi ska åka.

Japp jag har överlevt men det var ganska nära

Jag åkte på världens feber med värk i hela kroppen. Jag var ganska övertygad om att slutet var nära många gånger. Men nu verkar det värsta vara över och jag mår väldigt mycket bättre .

Har tänkt på en liten sak. Typ vad tokigt nostalgisk man kan bli över saker som man minns från sin barndom. Jag satt och såg på teve i kväll och vips var han där. Min barndoms stora idol. Han som fick mig att kikna av skratt och tänk jag skrattade fortfarade hejdlöst. Min stora idol LINUS PÅ LINJEN. Han är så enkel men ändå helt underbar. När han blir arg blir han jätte arg för att i nästa stund bli helt galet glad.

Han är helt klart min stora idol

rygg jäveln har pajat

Ja ha är det nån som är förvånad. Nu har ryggen hakat upp sig. Så i dag fick jag efter mycket om och men tag i en kiropraktiker som kunde ta emot mig på en gång. Han bröt och peta på hela ryggen och konstaterade att det var typ låst från fötterna ända upp till nacken. Han fick lös en del så nu kan jag andas någolunda i allafall men jag ska dit nästa måndag igen för mer brytande.


Bal bilder


Min nya kusin
Han har inte fått något namn än men lillys förslag är i allafall Jossan.
Jag tycker att han är väldigt lik sin stora syster Maja-sofie. Han föddes med segerhuva så han blir nog något stort i släkten. Nu längtar vi bara efter att få åka och hälsa på underveket.

Vår bröllops dag är i morgon. Detta har jag planerat till Daniel


På vår 4:e bröllopsdag den 2/10 -2008
Har jag bokat bord på Garaget till oss klockan 17,0
Vi har barnvakt hela eftermiddagen och kvällen.

Jag är så glad att jag får dela livet vid din sida. Du är min styrka, trygghet och du ger mig mod. Jag älskar dig så mycket att jag har svårt att sätta ord på det.

 

Tack för att du är du och att jag får vara din

Kramar din Margret

 

 

 

 


RSS 2.0