En renskötar hustrus vardag En renskötar hustrus vardag -

Möte om rovdjur

Sitter i Vilhelmina på rovdjur möte.
Om jag ska beskriva känslan här så är det bästa ordet frustration. Många känner att nu sitter vi här på ett nytt möte som inte kommer att ge något. Massa prat om problemet men inte några lösningar. Att det dessutom inte finns några politiker eller tjänste män som har någon som helst bestämmande rätt gör att man känner att det mesta är meningslöst.
Samma sak men nya ord.

För människorna här handlar det inte längre om att få sina pengar utan om överlevnad. Att kunna fortsätta med det man tagit över och vårdar för framtida generationer.

Man måste komma ihåg att vara renskötare inte bara innebär ett jobb utan att det är en hel livsstil. Hela familjen är involverad i näringen. Man lever med sitt jobb dygnet runt i både själ och ande. Det är inte bara att sluta om man känner att det inte går ihop ekonomiskt eftersom det är i stort sett hela sitt liv man talat om.

Har ni några förslag på vad vi ska göra med rovdjurs frågan???
Medans jag var på mötet roade sig lilly i spaet. Ena kvällen med Lina och andra morgonen med Anna-sara

Vi bara tacka mina barnvakter anna-sara och Lina för all hjälp under dagarna. Utan er hade det inte gått så smidigt. Och sen vill jag verkligen tacka Björn och Lotta för hundvakten. Ni gjorde ett bra jobb trots att du är rädd för schäfer Lotta.

eller vad tror du?
Postat av: Eva

Rovdjursfrågan har jag ingen konktet lösning på,

men, Lottas problem,kan vi kalla det problem?

Jo, iallafall låt henne vara hundvakt till dina fina hundar så ska du se att de får förtroende för varandra och allt blir bra.

Du är otrolig som hinner allt!

2009-10-07 @ 07:51:26
Postat av: Lina

Eva, kan berätta att mamma (Lotta) helt klart blev mindre hundrädd efter att ha spenderat ett dygn med Genny. Snarare blev hon förälskad och tyckte det var riktigt mysigt med en hund i huset.

:)

2009-10-07 @ 11:35:55
URL: http://gundergom.blogspot.com
Postat av: Lovisa

Haha luggen på lilly blev extra fin när en var blöt hahahahah

2009-10-15 @ 15:56:21
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0