En renskötar hustrus vardag En renskötar hustrus vardag -

Haiti i Alvas tankar

Hit går många tankar just nu och det samma för min underbara 6 åring Alva.

När vi satt i bilen på väg hem från övik i går kväll så började hon prata om Haiti. Hon har flera gånger nämt Haiti men nu var tankarna mer konkreta. Hon började med:

-Tänk mamma att man kan vara så hungrig att man börjar att slåss över mat. kanske man har barn som är jätte hungriga också. Så måste mamman och pappan slåss för att barnen ska få mat. Det är så hemskt att det finns barn som inte hat något hem eller någon säng att sova. Kanske har dom inte ens en mamma och pappa kvar. Eller så har dom jätte ont nånstans för att huset rasade på dom. Mamma jag tycker att vi ska skicka pengar till haiti. Vi kan stoppa dom i ett kuvert och skriva haiti på det och fara med det till hoppets stjärna. Då kan dom hjälpa barnen där nere. Ni behöver inte köpa så många födelsedags presenter till mig och Lilly utan vi ger pengarna till dom på haiti istället.

Alltså vad ska man säga, vi har fostrat ett barn med ett otroligt stort hjärta och ett världssamvete. Så om ni ska ge alva något så skulle det vara en lapp där det står att ni sänkt en slant till Haiti. Det skulle nog vara en gåva hon uppskattar.

 
eller vad tror du?
Postat av: Lina

Fantastiska unge!

Det är inte alla 6-åringar som resonerar så klokt och medmänskligt,

så visst tusan har ni gjort ett bra jobb!Jag ska skänka nåt i hennes namn till Unicef som är min favorit. Typ 10 kg gröt. Så får hon känna att hon hjälpt några barn att inte vara så hungriga ett tag.

Längtar efter er!

2010-01-24 @ 08:16:26
URL: http://gundergom.blogspot.com
Postat av: Anna, Leding

Vilken underbar liten tjej ni har :) Så klok och osjälvisk för att vara så liten.

2010-01-24 @ 18:36:44
Postat av: Lovisa

ja underbar tanke i från henne !!!

2010-01-25 @ 13:57:03
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0