En renskötar hustrus vardag En renskötar hustrus vardag -

Ett förtydligande

Kritisk till Ingrid Ingas sätta att hantera frågan

Sameradion har nu tagit upp vårt pressmeddelande och gjort ett nyhetsinslag av detta. Vi vill ta tillfället och kommentera en del av det som kommer fram i inslaget.

En av sakerna som vi är kritiska mot är hur ärendet har hanterats eller rättare sagt hur det inte har hanterats inom partiet. Ingrid Inga säger att hon har förankrat sin reservation i Sametingets styrelse i partiet. Detta har dock inte skett, varken i partistyrelsen eller hos ledamöterna i plenum. Det finns alltså inget ställningstagande inom partiet i frågan, dvs ett ställningstagande rörande det färdiga konventionsförslaget som nu är ute på remiss. Partiet har inte fått behandla konventionsförslaget och i det avseendet anser vi att Ingrid Inga brister i sitt agerande.

I artikeln i Sameradion säger Inrid Inga följande:

Samelandspartiet har länge varit det parti som drivit på den här frågan om att vi ska få en konvention och jag fullföljer bara partiets linje som jag uppfattat den. Men partiet äger frågan så det är ju bara för mig att avvakta tills partiet har sagt sitt.”

Men vi undrar vad Ingrid menar med att hon ska avvakta tills partiet har sagt sitt. I skrivande stund har Ingrid Inga inte kallat ihop partiet och behandlat frågan inom Samelandspartiet. Vi har protesterat högljutt men det verkar inte hjälpa.  Dessutom fortsätter beredningen av ärendet i Sametingets styrelse och Ingrid Inga har inte deklarerat att hon har ändrat sin ståndpunkt där. Vidare har vi inom partiet varit tydliga med att vi är missnöjda med att plenumsledamöter och partilednigen inte får behandla frågan på ett seriöst sätt.

Vi anser inte att det är ett överdrivet krav att vi som folkvalda och beslutsfattare ska få behandla den här frågan inom partiet.

Sylvia Simma, Margret Fjellström, Christina Åhrén


eller vad tror du?
Postat av: Lovisa

ååååååååå jag e som ett barn trååkigt med polikt .. vars är häst bilderna istället hahahaa

2010-10-07 @ 01:49:09
URL: http://mellanhimmelohelvete.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0